Edifici d'Habitatges Plurifamiliar Edifici d'Habitatges Plurifamiliar Edifici d'Habitatges Plurifamiliar Edifici d'Habitatges Plurifamiliar Edifici d'Habitatges Plurifamiliar Edifici d'Habitatges Plurifamiliar Edifici d'Habitatges Plurifamiliar Edifici d'Habitatges Plurifamiliar Edifici d'Habitatges Plurifamiliar

Edifici d'Habitatges Plurifamiliar

 

Un edifici plurifamiliar entre mitgeres a l'antic barri de pescadors de Badalona. Un volum que sorgeix de les necessitats urbanístiques que deriven de l’aparició d'una nova rambla, d'un eixamplament del carrer. Els habitatges es retiren i creixen en alçada, configurant d'aquesta manera una nova tipologia de via urbana.
 
L'organització del programa és la següent:
 
Local en planta baixa i quatre habitatges, un per planta. Es tracta d’un encàrrec especial, és un cas d’autopromoció per una família. Això implica que les zones comunes de l'edifici siguin més agradables i predisposades a compartir.
 
L'accés als habitatges es realitza amb l'ascensor que desembarca a la sala d'estar. L'escala en espiral és més un lloc d'estar, ben il·luminat i de circulació entre els diferents habitatges. La tipologia és compacta i passant. La sala d'estar dóna a les dues façanes i deixa en els seus laterals tancaments flexibles que delimiten les habitacions i a continuació, els banys, amb revestiment ceràmic en parets i terra. La cuina s'obre a la façana i a la sala. La coberta, un espai de relació amb la ciutat i el mar. Una pèrgola recull l'aparell tècnic sostenible de l'edificació. A sota, un menjador d'hivern completament obert a l'estiu. L'espai del terrat serveix per a una petita cuina i un lavabo amb dutxa. 
 
Les dues façanes son de conceptes contrastats. La del pati, orientada a sud-est, és sòbria i de concepció mediterrània. Es tracta d'una façana ventil·lada ceràmica amb grans obertures per l’hivern i persianes de lames orientables per l'estiu.
La façana del carrer, més alegre, té relació amb la ciutat i amb la tradició modernista de la zona. En planta baixa comença amb un sòcol de ceràmica taronja que s'allarga fins les plantes superiors amb una gelosia ceràmica que protegeix del sol d'oest i privatitza les estances de l'exterior.
 
LAGULA Arquitectes