Marionetàrium Marionetàrium Marionetàrium Marionetàrium Marionetàrium Marionetàrium Marionetàrium Marionetàrium Marionetàrium Marionetàrium Marionetàrium

Marionetàrium

 

L'edifici històric del Parc d'Atraccions del Tibidabo ha estat ocupat durant anys i successivament amb diferents programes, compartimentat i trencat.
 
La intervenció que proposàvem permetia recuperar l'espai unitari inicial amb columnes d'acer i bigues en gelosia, i fer-lo compatible amb la incorporació de nous espais per a ús del públic.
 
El nou programa per a aquest edifici consistia en incorporar un nou teatre de titelles, una sala de festes, una nova botiga de souvenirs, i una sala auditori així com nous accessos a altres atraccions.
 
Hem deixat l'edifici històric respirar, alliberat de totes les seves compartimentacions, falsos sostres i paviments superposats.
 
Uns grans animals marins han incorporat el programa definint nous espais habitables, i ocupant silenciosament el gran espai lliure. Uns animals que s'han anat construint lentament, des del seu primer esquelet, encara visibles en alguns d'ells, com si fos l'interior de Moby Dick, per després ser recoberts amb papier maché, com faríem amb els mateixos ninots del Marionetarium.
 
Un paisatge submarí o simplement un lloc inventat, les referències ja no són al món real, sinó en el món dels somnis, dels somnis dels seus habitants: els nens.
 
JOSEP MIÀS