Centre Cultural Aeronàutic Centre Cultural Aeronàutic Centre Cultural Aeronàutic Centre Cultural Aeronàutic Centre Cultural Aeronàutic Centre Cultural Aeronàutic Centre Cultural Aeronàutic Centre Cultural Aeronàutic Centre Cultural Aeronàutic

Centre Cultural Aeronàutic

 

El museu està dotat d’un programa de 3200m2 repartits en plata baixa i altell. L’estructura, dissenyada per suportar el pes dels avions penjats, organitza l’edifici en dos crugies de 28 i 15.5m. Sota la més gran s’hi troba una gran sala d’exposicions d’avions i un taller de restauració que té accés directe des de l’exterior. L’altell forma part del recorregut expositiu i actua com a mirador sobre la gran sala. L’altre crugia conté la sala d’actes, l’administració i els magatzems. L’edifici de planta rectangular, busca una imatge semblant a la d’un hangar.
 
En la pell exterior els panells de formigó prefabricats es troben lleugerament desencaixats trencant la planor de la façana i generant un joc de llums i ombres que varia al llarg del dia. A la façana principal aquest cos de formigó s’aixeca com si fos un avió enlairant-se per deixar una franja vidriada que permet observar els avions exposats. Les cobertes de l’edifici són de xapa metàl·lica corrugada en referència als primera avions que van utilitzar aquest material. A l’interior l’estructura metàl·lica i la llum són els protagonistes.
 
SERGI GODIA