Parc de l'Estació del Nord Parc de l'Estació del Nord Parc de l'Estació del Nord Parc de l'Estació del Nord Parc de l'Estació del Nord Parc de l'Estació del Nord Parc de l'Estació del Nord Parc de l'Estació del Nord Parc de l'Estació del Nord Parc de l'Estació del Nord Parc de l'Estació del Nord

Parc de l'Estació del Nord

 

El parc que se situa en els terrenys anteriorment ocupats per les vies del ferrocarril, que s’estenen des de l’antiga Estació del Nord fins a la plaça de les Glòries, es concreta en la zona rectangular, adossada a la façana sud de l’antiga estació i delimitada pels carrers de Nàpols, Almogàvers i Sardenya en una extensió de poc més de dues hectàrees.
 
El traçat del carrer de Nàpols es corba per abraçar la façana principal de l’estació a la manera d’altres superilles d’equipaments de la retícula Cerdà com, per exemple, la de l’Hospital Clínic. Al llarg del carrer Almogàvers es construeix un bulevard que acompanya les visuals longitudinals del mur escultòric que obre l’accés principal al parc des d’aquest carrer. La construcció del carrer Sardenya en pont dóna continuïtat per dessota al parc amb la zona esportiva i el connecta amb el nord de la ciutat. El disseny de l’interior del parc desenvolupa una idea senzilla: la introducció per primera vegada a Barcelona d’un gran prat de gespa que emmarca les escultures de Beverly Pepper. 
 
ARRIOLA-FIOL Arquitectes