Mercat dels Encants Mercat dels Encants Mercat dels Encants Mercat dels Encants Mercat dels Encants Mercat dels Encants Mercat dels Encants Mercat dels Encants Mercat dels Encants Mercat dels Encants Mercat dels Encants

Mercat dels Encants

Concurs d'àmbit europeu per a la construcció del Nou Mercat dels Encants de Barcelona. Convocat per l'Ajuntament de Barcelona a través de l'empresa municipal BIMSA, la decisió es va fer pública el 22 d'abril del 2008. El nou mercat dels Encants de Barcelona s'instal·la com un dispositiu de mediació entre la reforma de la plaça de les Glòries i l'eix de la Meridiana, una zona popularment coneguda com el Bosquet de les Glòries. 
 
La proposta planteja una plataforma (o plaça comercial) continua en diversos nivells com a superfície idònia per a totes les activitats mercantils. Mitjançant el plegat de la plataforma es concilien les diferents cotes del carrer, entenent el mercat com una gran plaça coberta, capaç d'infondre activitat a totes les peces del programa. 
 
La coberta, element principal de reconeixement urbà, protegeix les activitats comercials al mateix temps que es converteix en un mecanisme de reflexió de la ciutat cap a l'interior del mercat. Cada mòdul estructural tindrà inclinacions diferents per reflectir la llum, l'atmosfera i el paisatge.
 
b720 - Fermín Vázquez Arquitectos