Casa NC64 Casa NC64 Casa NC64 Casa NC64 Casa NC64 Casa NC64 Casa NC64 Casa NC64 Casa NC64 Casa NC64 Casa NC64 Casa NC64 Casa NC64 Casa NC64 Casa NC64 Casa NC64 Casa NC64 Casa NC64

Casa NC64

Reforma i ampliació d'una casa dels anys cinquanta en un barri residencial de Barcelona.
 
L'escala dels edificis veïns i les restriccions de la normativa en un solar molt estret, van donar les pistes per abordar el projecte. D'origen aquest era una reforma, i no obstant això el resultat final no es reconeix com a tal.
 
Al volum de la casa original de planta baixa i pis, se li afegeix una planta com a àtic, i un volum que mira al fons del solar, al qual se li dóna el caràcter de galeria, i que es construeix amb materials lleugers.
 
L'estretor del volum es compensa en les façanes laterals amb finestres fora d'escala (molt grans), que aporten llum a la part central de la casa i que es protegeixen amb lames orientables. L'escala acaba sent la protagonista de la casa i enllaça visualment les diferents estances.
 
Al petit jardí al fons del solar l'antic garatge es reutilitza com a annex, i la piscina es col·loca aixecada sobre el terreny, com un plint on seure.
 
Dues pèrgoles emmarquen intencionadament la porta d'entrada a la casa i el lloc per estar al jardí.
 
A la planta baixa el menjador, com a galeria, s'obre al jardí al fons del solar, mentre que la sala d'estar es protegeix del carrer. A les plantes primera i àtic, el dormitori principal i un despatx formen part del volum lleuger de la galeria i miren al jardí. Finalment, la terrassa de l'àtic, orientada al carrer, està protegida per murs de major altura la gelosia remata la façana.
 
LIEBMAN VILLAVECCHIA