Els Banys Vells Els Banys Vells Els Banys Vells Els Banys Vells Els Banys Vells Els Banys Vells Els Banys Vells

Els Banys Vells

 

El programa desenvolupa la ubicació d'un bar-restaurant en un indret caracteritzat pels elements naturals, l'aigua i els arbres. El projecte inventa una topografia artificial construida a partir de seccions succesives i defineix una nova edificació que dona singularitat a aquest nou espai. Com si les pròpies copes dels arbres poguessin seguir donant ombra als visitants, unes cobertes en forma de vaixell invertit deixen passar la llum al seu interior, es disposen al voltant dels arbres, i s'apropen a l'aigua.
 
Aquesta edificació ens remet a la construcció dels vaixells i intenta valorar l'arbrat, al voltant dels quals s'organitza el projecte. El perímetre es construeix de fusta, i es defineix una manera de trobada amb el llac. El mur antic es manté per als vestuaris, els lavabos i el magatzem del bar.
 
JOSEP MIÀS