Habitatges Johann Sebastian Bach Habitatges Johann Sebastian Bach Habitatges Johann Sebastian Bach Habitatges Johann Sebastian Bach Habitatges Johann Sebastian Bach Habitatges Johann Sebastian Bach

Habitatges Johann Sebastian Bach

Aquest conjunt d'habitatges és un bloc aillat, construit prop del Turó Park, en la línia de vivendes d'alt standing que caracteritzen aquesta nova zona alta de Barcelona, que comença precisament en aquest carrer per anar creixent en direcció muntanya.

 
L'entrada es fa utilitzant el vestíbul com a porxo d'accés dels vehicles, recuperant l'experiència de les cases unifamiliars. El  més característic del projecte radica en la disposició dels accesos a la vivenda: cada habitatge té el seu particular ascensor que accedeix directament dins la vivenda, de manera que aquesta es pot organitzar al seu voltant i es l’eix de les circulacions que genera. Així doncs, en una ala lateral queden els dormitoris, mentre que centralment es disposa l'estar amb la llar de foc i en relació lateral amb el menjador. La zona de serveis queda atesa per un ascensor independent per a tasques ordinàries de suministrament que queden segregades, en contacte directe amb la cuina i el seu rebost.
 
L'experiència adquirida a les vivendes de la Barceloneta es trasllada aquí amb l'inclusió de les persianes de llibret, que cobreixen les obertures i més significativament les de la terrassa que serveix al menjador i a l'estar. En aquesta, dins l’ortogonalitat i l’ordre del conjunt, es recupera el concepte de mirador i galeria, remarcant la singularitat en un sortint inclinat 45º que recorda una petita tribuna.
 
A diferència del conjunt de la Casa de la Marina, l'altre material utilitzat en façana es el maó vist, i enlloc de franjes verticals, el conjunt s'exposa horitzontalment pels forjats sortints de formigó a cada planta.
 
Omar Ornaque - Arxius d'Arquitectura a Catalunya
PREMIS
Premi FAD, Arquitectura (1960)