Escola Bressol Marianao Escola Bressol Marianao Escola Bressol Marianao Escola Bressol Marianao Escola Bressol Marianao Escola Bressol Marianao Escola Bressol Marianao Escola Bressol Marianao Escola Bressol Marianao Escola Bressol Marianao Escola Bressol Marianao Escola Bressol Marianao Escola Bressol Marianao Escola Bressol Marianao

Escola Bressol Marianao

 

El projecte es planteja des del compromís de proporcionar a nens tan petits un espai amable i estimulant, espacial i sensorialment adequat a la peculiar relació que a tan curta edat estableixen amb les coses, molt més tàctil i olfactiva que visual. Espais que permetin ser reconeguts amb les mans, amb el cos. Murs que els permetin col·locar-se enganxats a ells, protegits. Mobles disposats de manera que permetin als nens col·locar-s'hi al voltant i relacionar-se entre ells jugant.
 
Espais que els permetin trobar els seus propis racons. Espais susceptibles de ser reconeguts.
 
Una gradació espacial que permeti als nens anar descobrint i fent seus els espais. Els nens començaran apropiant -se de l'espai i les coses de les seves aules, després els seus patis; finalment descobriran els nens de les altres classes a través dels murs perforats, a través dels quals poden veure, comunicar-se i també passar d'un pati a l'altre. I finalment el jardí.
 
La jardineria és fonamental per al nostre projecte. Plantegem dos tipus d'intervencions: una a base d'arbustos i l'altra d'arbres, sempre amb la intenció que els nens, des de molt petits, tinguin contacte directe amb els cicles naturals.
A l'espai que queda entre el tancament dels patis de les aules i el mur de tancament del front de la parcel·la, proposem la plantació, molt atapeïda, d'una massa esponjosa d'arbustos baixos mediterranis: espígol, farigola, romaní, llentiscle, estepa , ginesta... juntament amb pi pinyer. La segona intervenció suggereix la plantació de fruiters en les zones de desnivell topogràfic. A l'espai pavimentat que queda entre l'edifici i les zones no pavimentades del jardí es col·locaran uns grups d'arbres més grans i frondosos: roure, alzina, til·ler, castanyer, noguera.
 
AV62 Arquitectos