Estació de FGC: Can Ros Estació de FGC: Can Ros Estació de FGC: Can Ros Estació de FGC: Can Ros Estació de FGC: Can Ros Estació de FGC: Can Ros Estació de FGC: Can Ros Estació de FGC: Can Ros

Estació de FGC: Can Ros

 

El petit baixador de Sant Vicenç dels Horts, a les afores de la petita vila rural, ha quedat en el centre de la nova ciutat del cinturó metropolità.
 
La línia, per la topografia, transcorre elevada respecte al nucli històric i a nivell amb la perifèria posterior. Mai ha existit més que una plataforma i un innombrable pas inferior, baix i estret.
 
El projecte fa coincidir l’estació soterrada i el pas peatonal a través. Cadascuna de les dues vies salva en biga pont l’espai del vestíbul i deixa entre elles una entrada de llum natural que coincideix amb l’ample de l’única andana central. La marquesina que el cobreix es prolonga com a coberta d’aquest espai, que ofereix d’aquesta manera una dimensió i un caràcter adient a la seva funció pública. Per a separar els trens d’aquest pou de llum i evitar la pluja s’alcen dues parets exentes retallades com a metàfora del ferrocarril. 
 
BACH-MORA Arquitectes