Oficines MN19 Oficines MN19 Oficines MN19 Oficines MN19 Oficines MN19 Oficines MN19 Oficines MN19 Oficines MN19 Oficines MN19 Oficines MN19 Oficines MN19 Oficines MN19 Oficines MN19

Oficines MN19

 

Rehabilitació integral d’un edifici d’oficines entre mitgeres, amb greus problemes estructurals, en un edifici corporatiu. Es van considerar dues components bàsiques: d’una banda, la necessitat d’aconseguir, partint d’un edifici existent, el nivell de flexibilitat i de serveis que demana aquesta tipologia constructiva; de l’altra, projectar una nova façana que l’identifiqués com a modern edifici corporatiu. Es va decidir utilitzar el color com instrument diferenciador sense que això fos obstacle per seguir integrant-se amb un entorn eminentment residencial.
 
A la façana del carrer Mestre Nicolau, les lames de vidre transparent acolorit formen un pla davant el tancament. El conjunt es disposa de forma gradual quant a color i densitat. Horitzontalment, la gradació dels colors fluctua del groc a l’ataronjat, fent seus els tons dels tendals dels balcons que l’envolten. Verticalment, la densitat de les lames determina la radiació solar i la dimensió del carrer, que fan més necessària la protecció als pisos superiors.
 
El forjat de la planta baixa es va reconstruir per deixar-lo a nivell amb la cota de carrer i el forjat de la planta soterrani es va elevar per obtenir un desenvolupament inferior de la rampa d’accés a l’aparcament. En interiorisme, s’ha aplicat el color a un grafisme molt marcat que confereix alhora unitat i caràcter a l’edifici.
 
B720 FERMÍN VÁZQUEZ Arquitectos