OBRES

 

Miàs, Josep

 

Josep Miàs va titular-se en Arquitectura a l’any 1992 per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya (ETSAB, UPC). Des del 1990 fins al 2000, va treballar a l’oficina d’Enric Miralles com arquitecte associat. Al 2000, va fundar MiAS Arquitectes, la seva pròpia oficina. La seva feina, desenvolupada intensament i precisa, ha rebut diversos premis. Exerceix de professor d’Arquitectura a l’ETSABarcelona, UNISS Alghero i The Bartlett London. Ha impartit conferències en tota Europa i Amèrica.
 
El seu treball engloba des de l’escala més petita del detall fins a la comprensió de qualsevol projecte arquitectònic com a llavor de la ciutat i urbanitat. Alguns dels seus projectes més emblemàtics són la Casa del Club de Golf Fontanals, el Mercat de la Barceloneta, la Seu d’iGuzzini Illuminazione España a Barcelona, la reforma integral del Casc Antic de Banyoles, el Mercat de Rubí, el Funicular del Tibidabo i el Marionetarium Herta Frankel també al Tibidabo.
 
Actualment, les obres en construcció són l’edifici d’oficines Plug-in 22@ Pujades (Barcelona), el Centre Terapèutic a Arenys de Munt, el pont peatonal de Palafolls i l’edifici de vivenda a Torre Baró.
La seva trajectòria ha estat reconeguda amb diversos premis, entre els quals destaquen el Premi AJAC Joves Arquitectes al 2004, el Premi Ciutat de Barcelona al 2007, el Premi Catalunya Construcció 2009 i el Premi Arquitectura Aplus al Millor Equipament Educatiu a Espanya 2011.