Làmpada Neula Làmpada Neula Làmpada Neula

Làmpada Neula

El principi de reflexió anima aquest llum, amb referències a la manera d'il·luminar escandinau i suaus reminiscències formals dels dissenys italians dels primer anys noranta. El llum Neula deu el seu nom a aquesta peça de la pastisseria catalana, que per la seva delicadesa, les corbes i el color daurat endolceix la seva lluminositat.

 

Aquest llum articula un joc de ritmes còncau-convex. La llum procedent dels dos reflectors petits i còncaus que alberguen les bombetes de fluorescència es projecta sobre el reflector gran i convex. L'element petit i còncau es repeteix també en el sostre com floró i com a difusor. Dos fins tubs verticals uneixen els elements principals, suspesos com una nau en l'espai. Aquests tubs guien i oculten el cablejat.

 

Quan els autors es van traslladar d'estudi, van anhelar un llum que produís una llum agradable, com els llums del disseny nòrdic del que són admiradors. En aquest moment es va concebre la Neula, buscant una llum indirecta, que il·luminés sostre i es vessés en l'espai per reflexió, buscant una presència simple i neutra, una llum única que produís suficient llum ambiental.

 

Ara la Neula té un emplaçament destacat: l'Escola Superior de Música de Catalunya, en el complex de l'Auditori de Barcelona. La seva resposta funcional és tan excel·lent com la seva estètica, ja que el principi de reflexió la converteix en un element difusor del so, en una col·laboradora de la sonoritat dels espais.

 

Aquesta llum alada és desmuntable, per facilitar el seu transport, i incorpora dimmer, de manera que és possible articular-la simfònicament variant les intensitats si la repetim en una gran sala.

 

ARRIOLA&FIOL Arquitectes