OBRES

 

BCQ Arquitectes

 

Amb 20 anys d’experiència professional, Toni Casamor i David Baena desenvolupen des del seu estudi BCQ arquitectura barcelona projectes d’arquitectura, paisatge i urbanisme en totes les seves escales i dimensions i com a resultat de la combinació entre aspectes com la qualitat del disseny, la funcionalitat i la viabilitat tècnica en el disseny creatiu. Es busca la millor resposta possible ja sigui que aquesta impliqui un projecte a escala urbanística, una intervenció en el paisatge o un projecte de construcció d’un volum arquitectònic, significant una millora en el seu entorn arquitectònic, paisatgístic i social, des de i cap a la sostenibilitat. 
 
L’any 2006 s’han incorporat com a socis Manel Peribáñez i Maria Taltavull. Des de llavors han compaginat el seu treball de disseny de projectes i construcció amb l’activitat docent com a professors a les principals Escoles d’Arquitectura de Catalunya i internacionals, com l’Escola d’Arquitectura de Zuric (ETH) i la Facoltà d’Architettura d’Alghero (Sardenya).
 
De manera destacada es troben entre els seus treballs el disseny del Port Esportiu a Sant Adrià de Besòs per al Fòrum Internacional de les Cultures de Barcelona 2004, la Plaça Vila de Madrid a Barcelona (2003), el Pavelló poliesportiu municipal d’Olot (2010), diferents promocions d’habitatges a Barcelona (2005), Badalona (2008,2011) i Reus (2007, 2011) i l’Edifici d’oficines per a la Tresoreria General de la Seguretat Social en el centre històric de Barcelona (2011).
 
Els projectes de BCQ arquitectura barcelona han estat publicats en nombrosos mitjans de comunicació nacionals i internacionals així com presentats en xerrades i conferències tant a nivell nacional com a internacional. 
Seleccionats i finalistes en nombrosos Premis d’Arquitectura i Paisatge, han estat Primer premi II Biennal Arquitectura del Vallès per l’Edifici de Brigades Municipals a Santa Perpètua de Mogoda i Primer Premi als Premis AJAC per la Piscina coberta a Sada, A Coruña.
 
BCQ disposa des del Desembre de 2010 dels Certificats acreditatius del compliment de les Normes:
. ISO 9001:2008  Gestió de Qualitat 
. ISO 14001:2004  Gestió Mediambiental
. ISO 14006:2011 ECODISSENY 
. EFITECNIC  Qualitat i Eficiència en la Gestió d’Oficines tècniques
 
 
CULTURA
BCQ és l’amfitrió a Barcelona de CreativeMorningstm, que consisteix en una sèrie de xerrades per a persones creatives. Aquest esdeveniment originalment iniciat a Nova York per Tina Roth Eisenberg té actualment seus a Zuric, Chicago, Sant Francisco, Berlin, Sao Paulo, Paris, Londres i altres més fins a un total de 36 ciutats al voltant del món.
Son gratuïtes, mensuals i amb desdejuni inclòs!
Un matí al mes, a les 8h30, quedem per prendre un cafè junts, escoltar 20 minuts d’una xerrada inspiradora, fer algunes preguntes i de tornada a treballar.