OBRES

 

aSZ arquitectes

L'estudi aSZ arquitectes és fundat l’any 2001 per Antonio Sanmartín i Elena Cánovas, després de diversos anys d'experiències professionals i acadèmiques conjuntes.
 
Antonio Sanmartín neix a Benasque l’any 1958, i Elena Cànovas a Barcelona l’any 1963.
 
Ambdos obtenen el títol d’Arquitectes per la ETSAB-Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona l’any 1983 i 1992, respectivament, obtenint Elena el premi al millor Projecte Final de Carrera.
 
Després d’obtenir l’any 1983 una Beca Fullbright, Antonio marxa a EEUU  a cursar el Master in Architecture per la New York University  in Buffalo i el Master in Architecture II a la Graduate School of Design de Harvard University. Allà comença la seva relació professional amb Peter Eisenman i John Hejduk amb qui col·labora.
 
Elena comença el Programa de Doctorat del Departament de Projectes. Arquitectònics de l’ETSAB, UPC i l’any 2007 obté el DEA-Diploma d’Estudis Avançats, mentre col·labora professionalment i acadèmicament amb l’arquitecte Josep Lluís Mateo.
 
Actualment combinen la docència i la seva tasca professional al despatx aSZ arquitectes.
 
A la ETSAB son membres de la Junta d’Escola i la Junta de Departament. Elena és coordinadora de Projectes I i II i Antonio professor fundador de la unit que aglutina projectes IX, X i Projecte Final de Carrera. També col·laboren amb altres centres com ESARQ, IAAC Washington University in St. Louis i altres. 
 
aSZ arquitectes desenvolupa els seus projectes tant a l’àmbit nacional com a l’internacional afrontant sempre els nous reptes a partir de la creació d’equips multidisciplinars. 
 
En quant als projectes més pròxims, destaquen la seva col·laboració amb Habitat Urbà per a l’Assistència Tècnica de la Reordenació del Passeig de Sants l’any 2012 o el Projecte Bàsic per al nou traçat del Tranvia a Barcelona. Així com treballs realitzats per a diferents Ajuntaments, per a BIMSA-Barcelona Imfraestructures i Serves així com per a  INFRAESTRUCTURES de Catalunya amb la construcció del nou consultori de salut a Alfara de Carles l’any 2013.
 
Fora del territori nacional, col·laboren habitualment amb el despatx Suís MINDER+KOCHEN ARKITEKTEN. Destaquen els seus treballs de Rehabilitació de la Cidadela de Cascais a Portugal.
 
 
Entre els premis que han rebut destaquen, nombrosos Premis Garcia Mercadal per obres construïdes a Aragó, Finalistes als premis FAD l’any 2004 per les Torres en memòria de John Hejduk, l’ECOLE AWARD l’any 2008, el II Concurs Joves Arquitectes 1997 o el Premi FAD per la Reforma de la Masia Burjasenia l’any 1990.