OBRES

 

Arriola & Fiol Arquitectes

 

Andreu Arriola i Carme Fiol han treballat junts des de 1981. La seva associació va rebre aviat reconeixement amb el primer premi ex-aequo en el concurs del Parc de la Villette, Paris1982. Des d’aleshores la seva pràctica ha desenvolupat projectes que van des de l’arquitectura i el disseny urbà fins a l’interiorisme i el disseny industrial.Al començament ambdós van combinar la pràctica professional amb el treball a l’Ajuntament de Barcelona. Primer al Servei de Projectes Urbans, responsable de la transformació urbana desenvolupada entre 1981-87 i premiada amb The Harvard University Prince of Wales Prize in Urban Design 1990 per ‘l’exemplar demostració de lideratge en la conformació i renovació de la ciutat’. I després a l’Institut Municipal de Promoció Urbanística que va projectar la integració de les instal·lacions dels Jocs Olímpics de 1992 dins del conjunt de la ciutat de Barcelona.
 
ARRIOLA & FIOL , arquitectes es va fundar el 1987 amb la intenció d’explorar la interrelació entre arquitectura i urbanisme. L’objectiu era el d’acostar la tradicional distància entre aquestes disciplines. Això s’explora mitjançant el disseny de l’urbanisme basat en projectes específics i el planejament de l’arquitectura en l’espai públic.
 
Els projectes s’entenen com oportunitats per a proporcionar solucions creatives que adrecin plenament tant les necessitats com les aspiracions dels usuaris. Es dedica una continuada cura a totes les facetes del projecte, des del precís enteniment dels objectius del client fins a assegurar la seva eficient realització en obra. Els premis en concursos, participació en exposicions, congressos, conferències i publicacions recullen el seu reconeixement internacional.